Gazete Oku

Ankara’da bahar konserleri

Posted on: Mayıs 7, 2010

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 13 ve 14 Mayısta ”Bahar Konseri” ile sanatseverlerle birlikte olacak.
Orkestrayı Şef Bujor Hoinic’in yöneteceği konserde, gitarda Kürşat Terci ile Kaan Korad seyirci karşısına çıkacak. Sevilen yapıtların yorumlanacağı konserin solistleri Soprano Feryal Türkoğlu ile Tenor Şenol Talınlı olacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Birim Dans Topluluğunun ”Çakırcalı Efe” adlı yapıtı, 12 Mayısta dünya prömiyeri ile seyirci karşısına çıkacak. Yaşar Kemal’in eserinden sahneye aktarılan müzikli oyunu İhsan Bengier sahneye koydu. Müziklerini Cem İdiz’in hazırladığı eserde ”Çakırcalı Mehmet Efe” rolünü Emre Onuk üstleniyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 15 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 8 eserle sahne alacak.

Başkentte hafta boyunca izleyiciyle buluşacak kültür-sanat etkinlikleri şöyle:

TİYATRO

BÜYÜK TİYATRO: ”Kerbela” adlı oyun, yarın ve 9 Mayısta sahnelenecek. Ali Berktay’ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği ”Kerbela”nın dekor tasarımını Murat Gülmez, giysi tasarımını Hale Eren, ışık düzenini Yakup Çartık yaptı

ÇAYYOLU CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ: Amerikalı yazar Jeanne Beckwith’in yazdığı, Esra Ege’nin Türkçe’ye çevirdiği ”Bir Savaş Hikayesi”, yarın sahne alacak. Aclan Büyüktürkoğlu’nun yönettiği eserin dekor tasarımı Murat Gülmez’e, kostüm tasarımı Gülümser Erigür’e ait. Işık düzenini Mehmet Yaşayan’ın hazırladığı oyunda, Ahmet Türkoğlu, Aylin Gürsoy Ariöz, Bahadır Karasu, Cahit Öztüfekçi, Koray Karaca, Mithat Erdemli, Savaş Tamer, Seda Oksal, Eren Oray, Şahap Sayılgan, Berna Yılmaztürk, Bora Godri, Burcu Özcan, Burcu Petekkaya, Emrah Çakıl, Emrah Ersoy, Eray Çelik, Ezgi Can, Gökhan Korkusuz, Gökhan Yılmazer, Hüseyin Ataseven, Mithat Abacı, Murat Özdemir, Nihal Erdoğan, Özge Korgun, Özlen Tamer, Sine Zeynep Eteke, Tamer Yurtbaşı, Umut Kılınç, Yaseri Şahbudak rol alıyor.

Brita Kutchmy’nin kaleme aldığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği çocuk oyunu ”Narnia Günlükleri”, 11 ve 12 Mayısta matinede görülebilir.

”Kerbela” adlı oyun, 12 ve 13 Mayısta seyirciyle birlikte olacak

KÜÇÜK TİYATRO: Modern dünyanın kadın-erkek ilişkilerini masaya yatıran ve özensizlik nedeniyle kısa sürede biten aşkları esprili bir dille işleyen ”Geç Kalanlar” adlı oyun, yarın, 8, 11, 12 ve 13 Mayısta izlenebilir. Pervin Ünalp’ın yazdığı, Nesrin Üstkanat’ın yönettiği eserin dekor tasarımını Işın Mumcu, giysi tasarımını Sevgi Türkay yaptı. Işık düzenini Osman Uzgören’in yaptığı eserde, Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç ve Miraç Elligram rol alıyor.

Mehmet Akay’ın yazdığı yönettiği ”Büyümek İstiyorum” adlı oyun, 9, 12 ve 13 Mayısta seyirciyle buluşacak. Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Özge Akarsu imzasını taşıyor. Oyunun ışık tasarımı Ahmet Karademir’e, müzik Fatih Şener’e, dans düzeni ise Gülüm Pekcan Şimşir’e ait. Oyunda, Ercan Eker, Efe Ünsal, Cihan Kaymak, Mehmet Onur Atbaş, Acan Ağır Aksoy, Müjde Hayat, Celal Murat Usanmaz, Fatma Nazlı Polattaş, Dilek Mengi, Eylem Türkmen, Müge Buket, Dilara Gürdere, Ayla Kaymak rol alıyor.

ŞİNASİ SAHNESİ: Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ”Bir Savaş Hikayesi” adlı oyun, 11, 12 ve 13 Mayısta Başkentli tiyatroseverlerle birlikte olacak.

AKÜN SAHNESİ: Turgay Nar’ın kaleme aldığı, Laçin Ceylan’ın yönettiği ”Gizler Çarşısı”, yarın, 8 ve 9 Mayısta seyirciyle birlikte olacak. Dekor tasarımını Turgut Kocaman’ın, kostümlerini Ceren Karahan’ın hazırladığı oyunun ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu’nun imzasını taşıyor.

”Rab Şeytana Dedi Ki” isimli eser, 12 ve 13 Mayısta seyredilebilecek. Nihat Asyalı’nın yazdığı, Bozkurt Kuruç’un yönettiği oyunun dekor tasarımı Güven Öktem’e, giysi tasarımı Esra Selah’a, ışık tasarımı ise Zeynel Işık’a ait. Buğra Koçtepe, Sinan Pekinton, Durukan Ordu, Fatma Öney, Dilber Evrim Alev Bağcı, Gülden Çelen, Hakan Töngülüs, Nurcihan Ergün, Ozan Hikmet Özcan, Özlem Sayın, Perran Vurdum, Alican Güçoğlu’nun başlıca rolleri paylaştığı oyunda, orkestrada Ayşe Gülüm Sürmen, Fethi Günçer, Zafer Gerdanlı ve Gökhan Över yer alıyor.

ALTINDAĞ TİYATROSU: Hatice Meryem’in yazdığı, Funda Mete’nin derlediği ve yönettiği ”Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun”, hafta boyunca sahne alacak. Dekor tasarımını Ceren Karahan’ın, kostümlerini Günnur Orhon’un hazırladığı eserin ışık düzeni Zeynel Işık’ın imzasını taşıyor. Oyunda, Devrim Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ile Gonca Erçil rol alıyor.

75. YIL SAHNESİ: Ulviye Karaca’nın, yazıp yönettiği ve kukla tasarımını İlhan Ateş ile hazırladığı ”Kırmızı Başlıklı Kız” adlı çocuk oyunu, yarın, 9 ve 11 Mayısta sahnelenecek.

STÜDYO SAHNE: ”İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar”, yarın, 9 ve 11 Mayısta izlenebilir. Sevim Burak’ın yazdığı oyunu İskender Altın yönetiyor. Dekor ve giysi tasarımı Funda Karasaç’a ait oyunda ışık tasarımını Şükrü Kırımoğlu yapıyor. Eserde Funda Gökgücü ile Elvin Beşikçioğlu rol alıyor.

MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ: Çocuk oyunu ”Pinokyo”, 9 ve 13 Mayısta küçük seyircilerle birlikte olacak.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU: ”Derbi ya da Darbe” adlı oyun, 8, 12 ve 13 Mayısta izlenebilecek. Ahmet Önel’in kaleme aldığı, Mehmet Ege’nin yönettiği yapıtın dekoru Suar Şeylan’a, kostümleri Günnur Orhon’a, ışık düzeni Osman Uzgören’e ait. Müziklerini Can Atilla’nın hazırladığı eserde, Edip Tümerkan, Neşet Erdem, Ahmet Erkut, Volkan Özgömeç, Meltem Keskin, Mehmet Ege, Teoman Gülen, Filiz Gaye Alacacı, Tolga Tuncer, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Yılmaz İhsan Sanıvar, Pervin Balcı, Halit Güngör, Müjde Hayat ve Fatma Nazlı Polattaş başlıca rolleri üstleniyor.

ODA TİYATROSU: ”Hüzzam” adlı oyun yarın ve 8 Mayısta, ”Krem Karamel” isimli yapıt 11, 12 ve 13 Mayısta sahne alacak.

OPERA-BALE

OPERA SAHNESİ: Modern Dans Topluluğunun ”Far From Now” adlı gösterisi, 8 Mayıs Cumartesi günü matinede izlenebilir.

William Shakespeare’in ölümsüz eserinden Verdi’nin notalarıyla opera sahnesine aktarılan ”Macbeth”, 8 Mayısta suarede başkent seyircisiyle buluşacak. Shakespeare’in 1606 yılında kaleme aldığı yapıt, Ankara Devlet Opera ve Balesinin bu sezondaki en iddialı yapıtları arasında yer alıyor. Eserin rejisi, 2006 yılında da aynı yapıtı İstanbul Devlet Opera ve Balesinde sahneye koyan Yekta Kara’nın imzasını taşıyor.

Orkestrayı dönüşümlü olarak Antonio Pirolli ile Artyom Makarov’un yöneteceği eserde, ”Macbeth” rolünde Çetin Kıranbay, Eralp Kıyıcı ve Serkan Kocadere, ”Lady Macbeth” rolünde Nilgün Akkerman, Sayra Seyhan Geçim ve Şule Köken, ”Banco” rolünde Özgür Savaş Gençtürk, Bülent Ateşoğlu ve Mithat Karakelle sahne alıyor.

Dama’yı Burcu Yılmazkurt ve Zeynep Pınar Çakıt’ın, Macduff’u Aykut Çınar, Murat Karahan ve Şenol Talınlı’nın, Malcolm’u Haser Tek, Oğuz Sırmalı ve Tankut Eşber’in dönüşümlü olarak canlandıracağı eserde, Alaaddin Ataseven, Umut Kosman, Eray Kocatürk, Emre Uluocak, Volkan Şen, Burcu Soysev, Sabri Doğan Çapanoğlu ve Umut Kosman da başlıca rollerde yer alıyor.

”Tiyatro Entrikaları” 10 Mayısta görülebilir.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Birim Dans Topluluğunun ”Çakırcalı Efe” adlı yapıtı, 12 Mayısta dünya prömiyeri ile seyirci karşısına çıkacak. Yaşar Kemal’in eserinden sahneye aktarılan müzikli oyunu İhsan Bengier sahneye koydu. Müziklerini Cem İdiz’in hazırladığı eserde ”Çakırcalı Mehmet Efe” rolünü Emre Onuk üstleniyor.

”Üç Silahşörler” balesi, 13 Mayısta sahnelenecek.

OPERET SAHNESİ: ”Seslerle Anadolu” adlı eser 9 Mayısta, Leyla Gencer’i anma konseri 11 Mayısta izlenebilir.

LEYLA GENCER SAHNESİ: ”Küresel Isınma” adlı çocuk oyunu, 9 Mayısta küçük izleyiciyle beraber olacak.

KONSER

CSO SALONU: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 13 ve 14 Mayısta ”Bahar Konseri” ile sanatseverlerle birlikte olacak.

Orkestrayı Şef Bujor Hoinic’in yöneteceği konserde, gitarda Kürşat Terci ile Kaan Korad seyirci karşısına çıkacak. Sevilen yapıtların yorumlanacağı konserin solistleri Soprano Feryal Türkoğlu ile Tenor Şenol Talınlı olacak.

Aynı adlı çizgi seriden beyazperdeye uyarlanan ”Demir Adam 2-Iron Man 2” yarın sinemalarda.

Yönetmenliğini Jon Favreau’nun üstlendiği filmin senaryosu Justin Theroux, Don Heck, Jack Kirby, Stan Lee ve Larry Lieber’e ait. Filmde, ”Demir Adam” rolünde Robert Downey Jr. yer alırken, diğer baş rolleri Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Samuel L. Jackson, Leslie Bibb, Mickey Rourke, Gwyneth Paltrow, Jon Favreau, Don Cheadle, Clark Gregg ve John Slattery paylaşıyor.

Ben Verbong’un yönettiği ”Takiye” gösterime girecek. Senaryosunu Kadir Sözen’in üstlendiği filmde, Rutkay Aziz, Erhan Emre, Ali Sürmeli, Fahriye Evcen, Stripe Ercek, Mahir Günşıray, Serkan Keskin ve Susan Anbeh rol alıyor. Filmde gerçekte Avrupa’da çok yaygın bulunan İslami yatırım şirketlerinden birine tüm parasını kaptıran bir ailenin dağılması konu ediliyor.

”Aşkın Son Mevsimi-The Last Station” adlı film, haftanın üçüncü yeni yapımı. Michael Hoffman’ın yönettiği filmde, James McAvoy, Christopher Plummer, Helen Mirren, Paul Giamatti, Anne-Marie Duff ve Kerry Condon görev alıyor. Film, 1910 yılında 82 yaşındayken bir tren istasyonunda zatürreden can veren Tolstoy’un yaşam öyküsünü anlatıyor.

SİNEMALARDAN

ARMADA: ”Demir Adam 2”, ”Yeşil Bölge”, ”Eyvah Eyvah”, ”Beni Unutma”, ”Ödül Peşinde”, ”Kıyamet Melekleri”, ”Takiye”, ”Aşk Çeşmesi”, ”Aşkın Son Mevsimi”, ”Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? 3D”.

METROPOL: ”Demir Adam 2”, ”Beni Unutma”, ”Rec 2”, ”Kıyamet Melekleri”, ”Aşk Çeşmesi”, ”Yeşil Bölge”, ”Takiye”.

MEGAPOL: ”Ödül Peşinde”, ”Eyvah Eyvah”, ”Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?”.

OPTİMUM: ”Demir Adam 2”, ”Eyvah Eyvah”, ”Titanların Savaşı”, ”Rec 2”, ”Siyah Beyaz”, ”Ejderhanı Nasıl Eğitirsin”, ”Çok Filim Hareketler Bunlar”, ”Salgın”.

BÜYÜLÜ FENER KIZILAY: ”Demir Adam 2”, ”Ejderhanı Nasıl Eğitirsin”, ”Beni Unutma”, ”Siyah Beyaz”, ”Aşkın Son Mevsimi”, ”Beyaz Bant”, ”Kıyamet Melekleri”, ”Aşk Çeşmesi”, ”Yeşil Bölge”, ”Gözlerindeki Sır”, ”Dersimiz Atatürk”, ”Ödül Peşinde”.

BÜYÜLÜ FENER BAHÇELİEVLER: ”Ay”, ”Beni Unutma, ”Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?”, ”Kuzey Yamacı”, ”Bal”, ”Takiye”, ”Dersimiz Atatürk”, ”Serseri Mayınlar”.

SERGİ

ANADOLU AJANSI SANAT GALERİSİ: ”Atölyelerden” isimli karma heykel sergisi 21 Mayısa kadar gezilebilecek.

ARMONİ SANAT GALERİSİ: Tunç Tanışık’ın resim sergisi 8 Mayısa kadar sanatseverlerce gezilebilecek.

ERENUS SANAT GALERİSİ: Solmaz Bayar, Saim Dursun resim sergisi 15 Mayısa kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

HELİKON SANAT GALERİSİ: Ayhan Yılmaz’ın ”Kilit Heykeller” isimli heykel sergisi 29 Mayısa kadar görülebilir.

KRİŞNA SANAT GALERİSİ: Abdurrahman Kaplan’ın ”Çizginin Güncesi” isimli desen sergisi, 10 Mayısa kadar Krişna Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

TC. ZİRAAT BANKASI KUĞULU SANAT GALERİSİ: Ayten Yetişdoğu’nun resim sergisi 14 Mayısa değin açık kalacak.

YAĞMUR SANAT GALERİSİ: Hüseyin Feyzullah ve Hasan Feyzullah’ın resim sergisi 11 Mayısa kadar görülebilir.

ALTANAY SANAT GALERİSİ: ”İzmirli Sanatçılar” Erdinç Babat, Hülya Yalçın, Şenol Tilki, Oğuz Demir ve Yurdagül Akalın’ın resim sergisi 19 Mayısa kadar görülebilir.

ARETE SANAT: Hülya Düzenli’nin resim sergisi ay sonuna kadar Başkentlileri bekliyor.

ATLAS SANAT GALERİSİ: Canan Atalay’ın ”Diyaloglar 2” başlıklı sergisi 18 Hazirana kadar açık kalacak.

BATI BİRLİK SANAT GALERİSİ: Ercan Sağlam’ın resim sergisi 16 Mayısa kadar gezilebilir.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ SANAT GALERİSİ: Jale Erzen’in yapıtları 2 Hazirana kadar galeride izlenime sunulacak.

BUDE SANAT GALERİSİ: Mahinur Dönmez’in resim sergisi 18 Mayısta sona erecek.

DOKU SANAT GALERİSİ: İbrahim Çiftçioğlu’nun resim sergisi 24 Mayısa kadar Başkentlileri bekliyor.

ERENUS SANAT GALERİSİ: Solmaz Bayar ve Saim Dursun’un karma sergisi 15 Mayısa kadar görülebilir.

FIRÇA SANAT GALERİSİ: ”Sevginin Ana Renkleri” adlı karma sergi 19 Mayısa kadar açık kalacak.

GALERİ AKDENİZ: Karma sergi Mayıs ayı boyunca sürecek.

GALERİ ARTİST: Filiz Azak’ın ”Özlenen Resimler” adlı sergisi 15 Mayısa kadar açık kalacak.

İLHAN SANAT MERKEZİ: Münire Kaplan’ın seramik sergisi 14 Mayısta kapılarını açacak. Sergi, 3 Haziran’a kadar gezilebilecek.

NUROL SANAT GALERİSİ: Sema Çulam’ın resim sergisi 18 Mayısa kadar galeride olacak.

SİYAH BEYAZ SANAT GALERİSİ: Süha Özkan’ın resim sergisi 12 Mayısa kadar gezilebilir.

TURKUVAZ SANAT GALERİSİ: Ayşe Akıllıoğlu’nun yapıtları ay sonuna kadar sergilenecek.

VAKIFBANK SANAT GALERİSİ: Betül Demir’in resim sergisi 16 Mayısa kadar gezilebilir.

ZİRAAT BANKASI KÜLTÜR MERKEZİ: Sait Adalı’nın heykel sergisi 28 Mayısa kadar sanatseverlerle birlikte olacak.

ZİRAAT BANKASI KUĞULU SANAT GALERİSİ: Ayten Yetiş Doğu’nun yapıtları 14 Mayısa kadar sergilenecek.

Kaynak: Haftasonu ne yapalım

Yorum bırakın

Mayıs 2010
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31